top of page

Door vermagering, zwangerschap of veroudering kunnen bepaalde delen van uw lichaam verslappen. Vaak is dit niet meer voldoende strak te krijgen door middel van sporten en gezonde voeding. Met een (kleine) plastisch chirurgische ingreep kunnen deze lichaamsdelen worden gecorrigeerd. Onze plastische chirurgen helpen u daar graag bij met behulp van een advies op maat.

Prijzen vanaf €2100

Buikwandcorrectie

Een verslapte buik kan met een buikwandcorrectie worden gecorrigeerd. Bij een buikwandcorrectie wordt uw huidoverschot verwijderd. Indien nodig worden ook de buikspieren naar elkaar toe gebracht en wordt met behulp van liposuctie een teveel aan vet verwijderd. Op deze manier krijgt u een strakkere buik. Samen met uw plastisch chirurg bespreekt u wat voor u de meest geschikte techniek is om uw buik te corrigeren.

Bovenbeenlift

Met behulp van een bovenbeenlift kan uw verslapte bovenbeenhuid strakker gemaakt worden. Een bovenbeenlift kan een geschikte ingreep zijn indien de huid en het vet van de bovenbenen in de loop der jaren slap en rimpelig is geworden. Met een bovenbeenlift wordt de huid en het vet aan de binnenzijde van uw bovenbenen verwijderd. De medische term van deze operatie is een dermolipectomie van de bovenbenen. Samen met uw plastisch chirurg kunt u bespreken of een bovenbeenlift een geschikte oplossing voor u kan zijn. 

Bovenarmlift

Met behulp van een bovenarmlift kan uw verslapte huid van de bovenarmen strakker gemaakt worden. Een bovenaramlift kan een geschikte ingreep voor u zijn indien de huid en het vet van de bovenarmen in de loop der jaren slap en rimpelig is geworden. Met een bovenarmlift wordt de huid en het vet aan de binnenzijde van uw bovenarmen verwijderd. De medische term van deze operatie is een dermolipectomie van de bovenarmen. Samen met uw plastisch chirurg kunt u bespreken of een bovenarmlift een geschikte oplossing voor u is. 

Bodylift

Indien er sprake is van overtollige huid van buik, heupen/flanken, rug en billen in kan een bodylift een geschikte ingreep zijn. Bij een bodylift wordt in dezelfde operatie de overtollige huid van uw buik, heupen/flanken, rug en billen verwijderd. Op deze manier kan uw hele bovenlichaam strakker gemaakt worden. Met uw plastisch chirurg kunt u bespreken of met een bodylift het voor u gewenste resultaat behaald kan worden. 

Liposuctie

Liposuctie is een goede oplossing voor storende vetophopingen die niet verdwijnen door sporten en gezonde voeding. Door een liposuctie-behandeling kan vet op uw buik, heupen, benen, armen of rug met fijne canules weg gezogen worden. Hiermee verdwijnt het ongewenste vet en worden uw lichaamscontouren weer in verhouding gebracht. Door liposuctie worden de vetcellen definitief verwijderd, waardoor de vetcellen op deze plek dus niet meer terug kunnen komen. Uw plastisch chirurg kan samen met u bespreken of met een liposuctie het voor u gewenste resultaat behaald kan worden. 

Lipofilling

Lipofilling is een behandeling waarbij met lichaamseigen vetweefsel extra volume toegevoegd kan worden op de door u gewenste lichaamsdelen, zoals uw borsten, billen of uw gezicht. Met een kleine canule wordt het vet weggezogen van een plek op u lichaam waar u het kan missen, vaak van de buik, heupen of benen. Vervolgens wordt dit vet bewerkt en weer met kleine canules ingespoten in het lichaamsdeel waar u meer vulling wenst. Soms is het nodig om de behandeling nog een of meerdere keren te herhalen. Het ingespoten lichaamseigen vet voelt soepel en natuurlijk aan. Uw plastisch chirurg bespreekt samen met u welke verwachting u kunt hebben van de lipofilling behandeling. 

Schaamlipcorrectie

Met een schaamlipcorrectie kunnen uw binnenste of buitenste schaamlippen gecorrigeerd worden. Een schaamlipcorrectie is een goede oplossing wanneer u last heeft van uw schaamlippen, bijvoorbeeld bij het sporten, vrijen of fietsen, ofwel om cosmetische redenen. De medische term voor deze ingreep is een labiareductie. Samen met uw plastisch chirurg kunt u deze behandeling doorspreken. Binnen de Rijnland Kliniek is het altijd mogelijk om door een vrouwelijke plastisch chirurg gezien en behandeld te worden.  

Pink Sand

overige ingrepen

Littekencorrectie

Een littekencorrectie kan een goede oplossing zijn bij storende littekens. Littekenweefsel ontstaat na een huidbeschadiging door bijvoorbeeld een operatie, ongeval of een brandwond. Met een littekencorrectie worden de littekens minder opvallend gemaakt door het littekenweefsel te verminderen, te verkleinen of te verplaatsen. Hierdoor kan het litteken cosmetisch verbeteren, en/of kunnen de functionele klachten die het litteken geeft verminderen. Soms kunnen littekens verdikt zijn (hypertrofisch), of groeien rondom de grenzen van het originele litteken (keloïd). Vooral bij mensen met een donkere of lichte, rossige huidskleur komt deze overmatige littekenvorming voor. Bij bepaalde lichaamsdelen is er een vergrote kans op littekenvorming, zoals de schouders en het borstbeen. Met uw plastisch chirurg kunt u bespreken welke techniek het meest geschikt is om uw litteken te verbeteren. 

Moedervlekken

Uw plastisch chirurg kan uw moedervlekken verwijderen indien u deze cosmetisch storend vindt of als u er klachten van ervaart, bijvoorbeeld bij het scheren. Moedervlekken zijn bruine, verheven vlekken op de huid die veroorzaakt worden door een opeenhoping van goedaardige pigmentvormende cellen in de huid. Ze kunnen verschillen in vorm, grootte, en kleur. Door middel van een kleine ingreep kunnen de moedervlekken door uw plastisch chirurg verwijderd worden. Vanzelfsprekend wordt het litteken hierbij zo onopvallend mogelijk gemaakt. 

Prijzen vanaf €400
Lichaam_RijnlandKliniek

Lichaam

bottom of page