top of page
Borst_RijnlandKliniek.jpg

Borstcorrecties

Een mooie borstcorrectie begint bij een goed advies op maat. Onze plastisch chirurgen zijn hier zeer ervaren in en begeleiden u graag in dit proces. Samen met u stellen wij een behandeling af. U kunt bij ons terecht voor: borstvergroting, borstverkleining, borstlift, tepelcorrectie, gynaecomastie en algemene borstcorrecties.

Prijzen vanaf €2500

Borstvergroting

Bij een borstvergroting krijgen uw borsten meer volume en worden uw borsten steviger. Samen met uw plastisch chirurg bespreekt u de voor-en nadelen van deze ingreep en bekijkt u welk type en maat van de prothese het best bij uw lichaam past. 

Borstverkleining

Indien u klachten hebt door grote borsten kan een borstverkleining de oplossing zijn. Te grote en zware borsten kunnen voor rug-, nek-, en schouderklachten zorgen. Vaak veroorzaken de grote borsten ook psychische klachten en schaamte. Bovendien kan het lastig zijn om passende bovenkleding te vinden. De operatie wordt vergoed door de zorgverzekeraar indien u voldoet aan bepaalde criteria. Samen met uw plastisch chirurg kunt u bespreken of een borstverkleining een geschikte operatie voor u is en of u wellicht in aanmerking komt voor een vergoeding via de zorgverzekeraar. 

Borstlift

Een borstlift is een methode om uw borsten te liften en te verstevigen. Deze operatie kan geschikt zijn voor u als u zich er aan stoort dat uw borsten verslapt zijn of zijn gaan hangen, bijvoorbeeld door zwangerschap, gewichtsverlies of veroudering. Vaak heeft het bovenste deel van de borsten geen vulling meer en zitten de tepels lager dan de borstplooi. Met een borstlift verplaatsen we het borstvolume en de tepel weer naar boven. Indien gewenst kunnen we voor extra volume ook een prothese bij plaatsen. Samen met uw plastisch chirurg bespreekt u of met deze operatie het voor u gewenste effect bereikt kan worden. 

Tepelcorrectie

Een tepelcorrectie kunt u ondergaan wanneer u ontevreden bent over uw tepels of tepelhof. Een tepelcorrectie is een relatief eenvoudige ingreep. Het is een verzamelnaam voor verschillende ingrepen aan uw tepel, zoals een tepelverkleining, tepelhofverkleining of het reconstrueren van ingetrokken tepels. Samen met uw plastisch chirurg kunt u bespreken wat u stoort aan uw tepel(s) en of dit met een operatie verholpen kan worden. 

Gynaecomastie

Borstvorming bij mannen wordt gynaecomastie genoemd. Gynaecomastie komt regelmatig voor en kan ontstaan door een vergrote klierschijf, door ophoping van vet of door huidoverschot. Gynaecomastie kan pijnlijk zijn of cosmetische bezwaren geven. Een operatie om de gynaecomastie te verwijderen kan dan een goede oplossing zijn. Met uw plastisch chirurg bespreekt u de voor-en nadelen van het ondergaan van deze ingreep. 

bottom of page