top of page

BEHANDELINGEN

Tijdens een eerste consult bespreekt uw plastisch chirurg samen met u wat uw wensen zijn en welk resultaat u kunt verwachten. Op die manier kan een behandelplan op maat worden gemaakt, waarbij de behandeling persoonlijk op u is afgestemd. U kunt een afspraak maken met een van onze plastisch chirurgen voor een eerste consult of contact met ons opnemen voor meer informatie. Wij staan u graag te woord. 

Een cosmetische ingreep in het aangezicht zorgt ervoor dat u er op een natuurlijke manier frisser uit gaat zien. Op het gebied van gelaatschirurgie is veel mogelijk. 

Gelaatchirurgie
Injectables_RijnlandKliniek.jpg

GELAATCHIRURGIE

Ooglidcorrectie

Wanneer u klachten heeft van overhangende bovenoogleden, dan is een bovenooglidcorrectie voor u een goede oplossing. Uw zicht wordt beter, u hebt minder last van zware oogleden en uw vermoeide uitstraling verdwijnt.  Soms is het nodig om de verslapte spieren van uw bovenooglid mee te corrigeren. Dit wordt een levatorplastiek genoemd. Indien u klachten hebt van wallen onder uw ogen kan onderooglidcorrectie een geschikte ingreep voor u zijn.  Bij deze operatie kunnen verschillende technieken gebruikt worden, zoals het verplaatsen of verwijderen van vet, het verstevigen van de spier, of het fixeren van structuren.

Wenkbrauwlift

Bij een lage stand van uw wenkbrauwen kan een wenkbrauwlift of een voorhoofdslift een goede optie zijn. Hangende wenkbrauwen kunnen leiden tot verminderd zicht en een vermoeide, verouderde of boze uitstraling. Uw wenkbrauwen kunnen op verschillende manieren weer omhoog gebracht worden. Bij een directe wenkbrauwlift worden uw wenkbrauwen omhoog gebracht  door de overtollige huid boven uw wenkbrauwen te verwijderen. 

Voorhoofdslift

Bij een voorhoofdslift wordt uw voorhoofd strak getrokken, waarbij uw wenkbrauwen weer omhoog komen. De overtollige huid wordt verwijderd ter hoogte van uw haarlijn. U kunt een open voorhoofdslift of een endoscopische voorhoofdslift ondergaan. Het kan zijn dat uw plastisch chirurg u een wenkbrauwlift of voorhoofdslift in combinatie met een bovenooglidcorrectie adviseert. U bespreekt samen met uw plastisch chirurg wat voor u de beste techniek is om uw wenkbrauwen weer omhoog te brengen

Prijzen vanaf €850
Borst_RijnlandKliniek.jpg

BORSTCORRECTIES

Een mooie borstcorrectie begint bij een goed advies op maat. Onze plastisch chirurgen zijn hier zeer ervaren in en begeleiden u graag in dit proces. Samen met u stellen wij een behandeling af. U kunt bij ons terecht voor: borstvergroting, borstverkleining, borstlift, tepelcorrectie, gynaecomastie en algemene borstcorrecties.

Borstvergroting

Bij een borstvergroting krijgen uw borsten meer volume en worden uw borsten steviger. Samen met uw plastisch chirurg bespreekt u de voor-en nadelen van deze ingreep en bekijkt u welk type en maat van de prothese het best bij uw lichaam past. 

Borstverkleining

Indien u klachten hebt door grote borsten kan een borstverkleining de oplossing zijn. Te grote en zware borsten kunnen voor rug-, nek-, en schouderklachten zorgen. Vaak veroorzaken de grote borsten ook psychische klachten en schaamte. Bovendien kan het lastig zijn om passende bovenkleding te vinden. De operatie wordt vergoed door de zorgverzekeraar indien u voldoet aan bepaalde criteria. Samen met uw plastisch chirurg kunt u bespreken of een borstverkleining een geschikte operatie voor u is en of u wellicht in aanmerking komt voor een vergoeding via de zorgverzekeraar. 

Borstlift

Een borstlift is een methode om uw borsten te liften en te verstevigen. Deze operatie kan geschikt zijn voor u als u zich er aan stoort dat uw borsten verslapt zijn of zijn gaan hangen, bijvoorbeeld door zwangerschap, gewichtsverlies of veroudering. Vaak heeft het bovenste deel van de borsten geen vulling meer en zitten de tepels lager dan de borstplooi. Met een borstlift verplaatsen we het borstvolume en de tepel weer naar boven. Indien gewenst kunnen we voor extra volume ook een prothese bij plaatsen. Samen met uw plastisch chirurg bespreekt u of met deze operatie het voor u gewenste effect bereikt kan worden. 

Tepelcorrectie

Een tepelcorrectie kunt u ondergaan wanneer u ontevreden bent over uw tepels of tepelhof. Een tepelcorrectie is een relatief eenvoudige ingreep. Het is een verzamelnaam voor verschillende ingrepen aan uw tepel, zoals een tepelverkleining, tepelhofverkleining of het reconstrueren van ingetrokken tepels. Samen met uw plastisch chirurg kunt u bespreken wat u stoort aan uw tepel(s) en of dit met een operatie verholpen kan worden. 

Gynaecomastie

Borstvorming bij mannen wordt gynaecomastie genoemd. Gynaecomastie komt regelmatig voor en kan ontstaan door een vergrote klierschijf, door ophoping van vet of door huidoverschot. Gynaecomastie kan pijnlijk zijn of cosmetische bezwaren geven. Een operatie om de gynaecomastie te verwijderen kan dan een goede oplossing zijn. Met uw plastisch chirurg bespreekt u de voor-en nadelen van het ondergaan van deze ingreep. 

Prijzen vanaf €2500
Anchor 1
Lichaam_RijnlandKliniek

LICHAAM

Lichaam

Door vermagering, zwangerschap of veroudering kunnen bepaalde delen van uw lichaam verslappen. Vaak is dit niet meer voldoende strak te krijgen door middel van sporten en gezonde voeding. Met een (kleine) plastisch chirurgische ingreep kunnen deze lichaamsdelen worden gecorrigeerd. Onze plastische chirurgen helpen u daar graag bij met behulp van een advies op maat.

Buikwandcorrectie

Een verslapte buik kan met een buikwandcorrectie worden gecorrigeerd. Bij een buikwandcorrectie wordt uw huidoverschot verwijderd. Indien nodig worden ook de buikspieren naar elkaar toe gebracht en wordt met behulp van liposuctie een teveel aan vet verwijderd. Op deze manier krijgt u een strakkere buik. Samen met uw plastisch chirurg bespreekt u wat voor u de meest geschikte techniek is om uw buik te corrigeren.

Bovenbeenlift

Met behulp van een bovenbeenlift kan uw verslapte bovenbeenhuid strakker gemaakt worden. Een bovenbeenlift kan een geschikte ingreep zijn indien de huid en het vet van de bovenbenen in de loop der jaren slap en rimpelig is geworden. Met een bovenbeenlift wordt de huid en het vet aan de binnenzijde van uw bovenbenen verwijderd. De medische term van deze operatie is een dermolipectomie van de bovenbenen. Samen met uw plastisch chirurg kunt u bespreken of een bovenbeenlift een geschikte oplossing voor u kan zijn. 

Bovenarmlift

Met behulp van een bovenarmlift kan uw verslapte huid van de bovenarmen strakker gemaakt worden. Een bovenaramlift kan een geschikte ingreep voor u zijn indien de huid en het vet van de bovenarmen in de loop der jaren slap en rimpelig is geworden. Met een bovenarmlift wordt de huid en het vet aan de binnenzijde van uw bovenarmen verwijderd. De medische term van deze operatie is een dermolipectomie van de bovenarmen. Samen met uw plastisch chirurg kunt u bespreken of een bovenarmlift een geschikte oplossing voor u is. 

Bodylift

Indien er sprake is van overtollige huid van buik, heupen/flanken, rug en billen in kan een bodylift een geschikte ingreep zijn. Bij een bodylift wordt in dezelfde operatie de overtollige huid van uw buik, heupen/flanken, rug en billen verwijderd. Op deze manier kan uw hele bovenlichaam strakker gemaakt worden. Met uw plastisch chirurg kunt u bespreken of met een bodylift het voor u gewenste resultaat behaald kan worden. 

Liposuctie

Liposuctie is een goede oplossing voor storende vetophopingen die niet verdwijnen door sporten en gezonde voeding. Door een liposuctie-behandeling kan vet op uw buik, heupen, benen, armen of rug met fijne canules weg gezogen worden. Hiermee verdwijnt het ongewenste vet en worden uw lichaamscontouren weer in verhouding gebracht. Door liposuctie worden de vetcellen definitief verwijderd, waardoor de vetcellen op deze plek dus niet meer terug kunnen komen. Uw plastisch chirurg kan samen met u bespreken of met een liposuctie het voor u gewenste resultaat behaald kan worden. 

Lipofilling

Lipofilling is een behandeling waarbij met lichaamseigen vetweefsel extra volume toegevoegd kan worden op de door u gewenste lichaamsdelen, zoals uw borsten, billen of uw gezicht. Met een kleine canule wordt het vet weggezogen van een plek op u lichaam waar u het kan missen, vaak van de buik, heupen of benen. Vervolgens wordt dit vet bewerkt en weer met kleine canules ingespoten in het lichaamsdeel waar u meer vulling wenst. Soms is het nodig om de behandeling nog een of meerdere keren te herhalen. Het ingespoten lichaamseigen vet voelt soepel en natuurlijk aan. Uw plastisch chirurg bespreekt samen met u welke verwachting u kunt hebben van de lipofilling behandeling. 

Schaamlipcorrectie

Met een schaamlipcorrectie kunnen uw binnenste of buitenste schaamlippen gecorrigeerd worden. Een schaamlipcorrectie is een goede oplossing wanneer u last heeft van uw schaamlippen, bijvoorbeeld bij het sporten, vrijen of fietsen, ofwel om cosmetische redenen. De medische term voor deze ingreep is een labiareductie. Samen met uw plastisch chirurg kunt u deze behandeling doorspreken. Binnen de Rijnland Kliniek is het altijd mogelijk om door een vrouwelijke plastisch chirurg gezien en behandeld te worden.  

Prijzen vanaf €2100
Pink Sand

overige ingrepen

Littekencorrectie

Een littekencorrectie kan een goede oplossing zijn bij storende littekens. Littekenweefsel ontstaat na een huidbeschadiging door bijvoorbeeld een operatie, ongeval of een brandwond. Met een littekencorrectie worden de littekens minder opvallend gemaakt door het littekenweefsel te verminderen, te verkleinen of te verplaatsen. Hierdoor kan het litteken cosmetisch verbeteren, en/of kunnen de functionele klachten die het litteken geeft verminderen. Soms kunnen littekens verdikt zijn (hypertrofisch), of groeien rondom de grenzen van het originele litteken (keloïd). Vooral bij mensen met een donkere of lichte, rossige huidskleur komt deze overmatige littekenvorming voor. Bij bepaalde lichaamsdelen is er een vergrote kans op littekenvorming, zoals de schouders en het borstbeen. Met uw plastisch chirurg kunt u bespreken welke techniek het meest geschikt is om uw litteken te verbeteren. 

Moedervlekken

Uw plastisch chirurg kan uw moedervlekken verwijderen indien u deze cosmetisch storend vindt of als u er klachten van ervaart, bijvoorbeeld bij het scheren. Moedervlekken zijn bruine, verheven vlekken op de huid die veroorzaakt worden door een opeenhoping van goedaardige pigmentvormende cellen in de huid. Ze kunnen verschillen in vorm, grootte, en kleur. Door middel van een kleine ingreep kunnen de moedervlekken door uw plastisch chirurg verwijderd worden. Vanzelfsprekend wordt het litteken hierbij zo onopvallend mogelijk gemaakt. 

Prijzen vanaf €400
Injectables
Clean Bubbles

injectables

Een botox behandeling is een methode om een fris, jong en natuurlijk uitziend uiterlijk te krijgen.

Botox

Botuline toxine, de werkende stof in botox, remt de spierbewegingen. Op die manier kan het gebruik van botox zorgen voor minder rimpels in het gelaat en wordt uw gezichtsuitdrukking frisser en gezonder. De zones in het gelaat die met Botox behandeld kunnen worden zijn onder andere de frons-rimpels, de voorhoofdsrimpels of de kraaienpootjes. Samen met uw plastisch chirurg bekijkt u wat voor u de gewenste zones zijn voor een botox behandeling. Botox kan bovendien gebruikt worden om medische klachten te verminderen, zoals migraine, tandenknarsen of overmatig zweten.  

Prijzen vanaf €200
bottom of page